link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Een cv is je visitekaartje


Een cv is je visitekaartje

een cv is je visitekaartjeCurriculum vitae betekent letterlijk levensloop. Veel mensen hebben de neiging om dit letterlijk te nemen en een cv als een biografie te beschouwen. Hierbij wordt dan alle werkervaring opgenomen, ook eventuele bijbaantjes van meer dan 15 jaar geleden, en alle opleidingen, inclusief de kleuterschool. Om een aantal redenen is het verstandig om dit niet te doen, een cv is je visitekaartje en niet je levensloop!.

Recruiters hebben niet veel tijd

Recruiters krijgen veel cv’s binnen voor elke sollicitatie. Dat betekent dat de gemiddelde tijd die een recruiter aan het lezen van een cv besteedt laag is. Wij hebben een aantal recruiters gevraagd hoeveel tijd er gemiddeld besteed wordt aan het lezen van een cv. De antwoorden varieerden van 5-10 seconden tot enkele minuten. Dit geeft al aan dat het belangrijk is om je cv kort en ‘to the point’ te houden. De kans is anders vrij groot dat je cv helemaal niet gelezen wordt.

Doel van je cv

Je curriculum vitae heeft maar één doel en dat is uitgenodigd worden voor een gesprek. Dat is de reden dat je überhaupt een cv maakt. Dit betekent niet dat alles is toegestaan en je een cv bij elkaar kunt verzinnen. Dit betekent wel dat je alleen informatie in je cv moet opnemen die relevant is voor de functie én informatie die aantoont wat je unieke, en voor de functie relevante, talenten zijn.

Je cv is je visitekaartje

Het komt er kortom op neer, dat je een cv als je visitekaartje gaat beschouwen. Het is een marketingdocument van de BV ‘ik’. Maak een cv waarin je jezelf van je beste kant laat zien en denk daarnaast goed na over de opmaak en het uiterlijk ervan. Het maken van zo’n cv kost tijd en inspanning maar het uiteindelijke resultaat zal dit ruimschoots belonen. Op onze site kun je lezen hoe je in 4 stappen naar een professioneel, onderscheidend cv komt.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


  1. 7 Trackback(s)

  2. nov 15, 2010: De 10 meest gemaakte fouten in een cv (1/2) : blog
  3. nov 25, 2010: Sociale media in je cv opnemen? : blog
  4. jan 11, 2012: 5 tips voor je online cv
  5. aug 9, 2012: Focus op resultaten
  6. feb 25, 2013: cv maken – gebruik een cv sjabloon
  7. apr 18, 2013: Zin en onzin van het Europass cv
  8. apr 18, 2013: Doel opnemen in je cv

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu