link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Doel opnemen in je cv


Doel opnemen in je cv

doel opnemen in je cvAls je niet weet waar je heen gaat, zal je er ook nooit komen. Dat geldt niet alleen voor reizen maar ook voor je curriculum vitae. In je cv kan je een doel opnemen waardoor de lezers weten waar je heen wilt en wat je hiervoor meebrengt. En aangezien je cv niet je levensloop is maar je visitekaartje, maakt ‘een doel opnemen in je cv’ het makkelijker voor de lezer om de rest van je curriculum vitae te lezen.

Door een doel op te nemen wordt meteen duidelijk:

  • welke positie je ambieert
  • voor wie je cv binnen het bedrijf (nog meer) van belang is
  • hoe je cv geïnterpreteerd moet worden

Doel opnemen in je cv

Als je er voor kiest om een doel in je cv op te nemen formuleer dan zo kort en precies mogelijk. Dus niet: “Ik zoek bij bedrijf x een uitdagende functie met voldoende groeimogelijkheden, waarbij ik mijn vaardigheden als marketeer in de non-food sector ten volle kan benutten”. Dit is veel te algemeen, iedereen wil groeien en zal zijn of haar vaardigheden benutten in een functie. Beter is: “Ervaren marketeer met een focus op non-food”.

Plek in je cv

Verder is de logische plek om een doel op te nemen bovenaan je cv. Na je naam en adresgegevens is dit het eerste wat gelezen wordt. De lezer komt zo in de ‘goede mindset’ om de rest van je cv door te nemen.

Leon Keemer

Over Leon Keemer

Léon Keemer is medeoprichter van Lifebrander. Met Lifebrander helpt hij werkzoekenden aan een professioneel en onderscheidend cv waarmee de kans op het vinden van een droombaan aanzienlijk groter wordt. Hij blogt met regelmaat over het cv en daarnaast geeft hij trainingen en schrijft hij artikelen. Alle tips die hij hierbij heeft verzameld hebben uiteindelijk geleid tot het boek Het perfecte curriculum vitae.

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu