link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Digitaal cv: gimmick of noodzaak?


digitaal cvSteeds meer mensen kiezen voor een digitaal cv in plaats van of naast een papieren curriculum vitae. Maar wat is eigenlijk een digitaal cv? Welke verschillende vormen zijn er en wat heb je er aan? Is een digitaal cv een gimmick of noodzaak?

Wat is een digitaal cv?

Er zijn drie vormen digitale cv’s. Een LinkedIn profiel is naar onze mening geen digitaal cv. De drie verschillende vormen zijn:

  1. E-mail cv: dit is je normale (papieren) cv in word of pdf formaat die je via e-mail verzendt naar een werkgever of recruiter.
  2. Vacature site cv: dit is een cv in een door de intermediair gekozen formaat. Hierdoor ben je op sommige vlakken beperkt in je mogelijkheden om er een persoonlijk document van te maken, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Verder ben je hierdoor niet online vindbaar, je cv staat op een afgeschermde lokatie op de servers van de intermediair.
  3. Visueel cv: dit is een online cv waarin je koppelingen kunt leggen naar presentaties, video’s, blogs, homepages of andere sites die jij in je cv wilt opnemen. Je kunt snelkoppelingen maken en je cv promoten op Hyves of Facebook. Verder kun je hierdoor ook online gevonden worden op Google.

Waarom een digitaal cv?

Een digitaal cv, en dan met name het visuele cv, heeft een aantal voordelen:

  1. het is een unieke, persoonlijke plek waar je jezelf kunt promoten
  2. je hebt een persoonlijke homepage waarop jouw unieke talenten, ervaringen en eigenschappen staan
  3. het biedt de mogelijkheid om meer van jezelf te laten zien door bijvoorbeeld een presentatie, blog, website of video te koppelen
  4. je kunt er online gevonden mee worden
  5. je kunt het cv (de url link) snel verzenden en kan er bovendien altijd en overal bij
  6. je krijgt hierdoor een duidelijk personal brand

Is een digitaal cv noodzakelijk?

Noodzakelijk is wellicht wat overdreven, maar het kan zeker helpen bij je zoektocht naar een leuke baan of opdracht. Ben je bijvoorbeeld al een tijd op zoek naar een baan en kan je niets vinden, maak dan ook eens een visueel cv. Als je een beetje handig bent kan je zelf een site maken. Je wordt zo niet alleen sneller online gevonden maar je houdt vooral ook zelf de regie over wat er over jou online staat. En aangezien recruiters tegenwoordig al snel iemands identiteit online checken is dit zeker geen overbodige luxe.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu