link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

De 10 meest gemaakte fouten in een cv (2/2)


De 10 meest gemaakte fouten in een cv (2/2)

10 meest gemaakte fouten in een cvFouten op je cv zijn desastreus en verkleinen de kans dat je voor een gesprek wordt uitgenodigd aanzienlijk. Vorige week zijn we ingegaan op de tien meest gemaakte fouten en hebben we de eerste vijf fouten genoemd. Deze week gaan we in op de overige vijf fouten. 

Geen aandacht aan layout besteden

Eén van de eerste punten waarop je cv beoordeeld wordt is de layout. Met een cv waarin alles schots en scheef staat, waarin geen opsommingstekens worden gebruikt en waarin wordt ingesprongen zonder de <TAB> toets te gebruiken ga je het niet redden. Neem dus de tijd voor de layout van je cv. Mocht je je cv elektronisch gaan verzenden maak er dan altijd een pdf van, dan verlies je de opmaak niet. Als je verplicht bent om je cv in .doc formaat te versturen, kies er dan voor om je cv in een oudere Word versie op te slaan. De kans is dan groter dat je opmaak behouden blijft. lees hier meer over hoe je je cv kunt opmaken

Niet ingaan op je competenties

Plaats je zelf eens in de schoenen van een recruiter die 75 cv’s binnen krijgt voor één functie. De kandidaten met weinig relevante ervaring belanden dan al snel onder op de stapel. Om toch een kans te maken op een gesprek moet je kunnen aantonen dat je over de vaardigheden beschikt die nodig zijn voor de specifieke functie. Als je in je cv 3/4 belangrijke, relevante competenties noemt en deze ook kunt aantonen (‘bewijzen’), heb je net iets meer kans. lees hier meer over competenties

De waarheid ‘oprekken’

Het is soms heel verleidelijk om het wat minder nauw met de waarheid te nemen. Zeker als je al enkele afwijzingen achter de rug hebt. Toch is het niet verstandig dit te doen, de kans dat het uitkomt is namelijk altijd aanwezig. Wat je wel kunt doen is (1) je cv ‘genuanceerd pimpen’, door de (werk)ervaringen die je hebt zo gunstig mogelijk te beschrijven of (2) bepaalde zaken weglaten.

Geen maatwerk cv

Een cv is altijd maatwerk. Je schrijft een cv voor een bepaalde functie en je noemt in je cv alle ervaring en opleidingen die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Als je dat niet doet wordt het een zoekplaatje voor recruiters. En de ervaring leert dat recruiters daar geen tijd voor hebben.

Onprofessionele foto

Een van de meest gestelde vragen is of er nu wél of géén foto op een cv moet. Een pasklaar antwoord hierop is er niet. Maar als je besluit om een foto op je cv te zetten gebruik dan altijd een zakelijke, professionele foto.

veel gemaakte fouten in een cv veel gemaakte fouten in een cv
dus niet zo… maar zo!
Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu