link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Een cv van 1 pagina!


voorbeeld  1 cv van 1 paginaHeb jij al een cv van 1 pagina? Het maximaal aantal pagina’s dat veel recruiters hanteren is vaak twee en ook dan zet je relevante informatie zoveel mogelijk op de eerste pagina. Kijk eens of je een stap verder kunt zetten en alle relevante informatie op slechts 1 pagina kwijt kunt. Het scheelt de lezer veel tijd en het dwingt jezelf om alleen relevante informatie op te nemen. Het klinkt goed: een cv van 1 pagina, maar hoe doe je dat in de praktijk?

Lees de vacature goed

Het begint bij wat de werkgever van jou wil weten en hoe jij kan inspelen op zijn behoeftes. Welke kernwaarden stelt de werkgever? En hoe past dit bij jou als persoon? Wat verwacht de werkgever van je in de gevraagde functie? En hoe kan jij dat door de omschrijving van jouw werkervaring naar voren brengen? Ontzettend lastig, maar durf weg te laten!

Persoonlijke gegevens

Alle informatie die je niet kunt benoemen in je cv, kun je elders plaatsen. Een website klinkt in eerste instantie wellicht onlogisch, maar het geeft je de gelegenheid om deze te gebruiken als ‘bijlage’ van het cv dat je verstuurt. Waarom een website als werkzoekende handig is, heb ik al eerder omschreven in dit blog.

Werkervaring

Misschien heb je een hele lijst aan werkgevers waar je werkzaam bent geweest. Benoem de laatste drie en geef een beknopte omschrijving van je werkzaamheden waaruit blijkt dat jij beter, anders en authentieker bent dan de overige kandidaten.

Opleidingen

Ook voor je opleidingen geldt geef enkel datgene weer wat noodzakelijk is voor de functie. Dan heb ik het vooral over trainingen, masterclasses en cursussen die je hebt gevolgd. Als je bijvoorbeeld niks met BHV hoeft te doen, omdat hier niet naar gevraagd wordt, laat het dan weg. Of gebruik de zin ‘Naast bovenstaande opleidingen heb ik meerdere trainingen gevolgd die niet direct van toepassing zijn op de functie’. Je vaardigheden (skills) zijn misschien nog wel belangrijker dan je opleidingen. Het feit dat je een kei bent in Excel, SAP of vloeiend Engels spreekt, kan veel meer van waarde zijn.

Referenties

Onderstaand tref je een aantal creatieve voorbeelden die je kunt gebruiken als inspiratie. In MS Word zijn deze sjablonen al te maken met tekstvakken en vormen. Het is in ieder geval overzichtelijk en het dwingt je om snel naar de kern te gaan. Verder staan hier (betaalde) cv sjablonen van 1 pagina. Veel succes!
voorbeeld 2 cv van 1 pagina
voorbeeld 3 cv van 1 pagina

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu