link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Wat zijn de voordelen van een cv sjabloon


Wat zijn de voordelen van een cv sjabloon

cv sjabloon
Een cv maken is niet zo eenvoudig als het in eerste instantie misschien lijkt. De eerste keer dat je een cv nodig hebt en achter je pc gaat zetten zal je merken dat je voortdurend moet afvragen welke informatie je wel en welke informatie je niet opneemt. De tijd dat je alle informatie in je cv op schrijft die je maar kunt verzinnen is namelijk voorbij. Een cv is je visitekaartje en niet je levensloop. Zou je dan ook niet wat extra aandacht aan de lay-out en opmaak van je cv besteden? Een cv sjabloon kan je helpen bij het cv maken. Hoe?

Lay-out van je cv is belangrijker dan je wellicht denkt

Een professionele lay-out van je cv is op dit moment belangrijker dan ooit. Recruiters scannen/bekijken je curriculum vitae vaak niet meer dan enkele seconden (!) waarna deze wordt weggelegd. In deze paar seconden moet jij je zodanig positief onderscheiden dat je op de goede stapel terecht komt. Uiteraard onderscheid je je van anderen door de inhoud, maar in deze paar seconden kan de lay-out van doorslaggevende betekenis zijn. Juist omdat er zo weinig tijd is, blijft de lay-out bij de lezer ‘hangen’.

CV sjabloon

Er zijn online veel cv sjablonen te vinden. Zo heeft Microsoft Word een aantal cv sjablonen en daarnaast bieden wij ook een aantal Word cv sjablonen aan. Ook heb je, indien je gebruik maakt van Word, al een aantal sjablonen op je computer staan die je kunnen helpen bij het cv maken. Om een cv sjabloon te gebruiken open je Microsoft Word en ga je naar ‘bestand’ en ‘nieuw’. Vervolgens kan je (onder ‘sjablonen’) kiezen voor een cv sjabloon.

Wat zijn de voordelen van een cv sjabloon ?

Een cv sjabloon biedt een duidelijke structuur waardoor je min of meer gedwongen wordt om informatie te structureren. Door de lay-out kan je informatie in hapklare brokken presenteren waardoor de leesbaarheid vergroot wordt. Verder zorgt een cv sjabloon er voor dat je document een professionele lay-out en opmaak heeft. Als je niet zo handig bent met Word is dit een relatief eenvoudige manier om toch een professioneel cv te krijgen. Het is dus verstandig om bij het cv maken te kiezen voor een sjabloon.

Welk cv sjabloon kies je?

Ik raad je aan om niet zo maar een sjabloon te kiezen. Ga bijvoorbeeld na hoe conservatief of modern de organisatie is waar je solliciteert. Kies daarnaast ook een sjabloon dat bij de functie en, niet in de laatste plaats, bij jezelf past. En denk ook na of je chronologisch of competentie cv nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld onze cv keuzetool gebruiken om te bepalen wat voor soort curriculum vitae je nodig hebt en daarna een van onze Word cv sjablonen uitkiezen

    Naar de cv sjablonen    

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Geef je mening

Lieneke -

Beste Leon,

Bedankt voor de heldere uitleg! Volgende keer dat ik een CV moet opsturen ga ik hem zeker met een sjabloon maken. Veel simpeler dan een eigen layout die telkens verspringt.

Groetjes,
Lieneke

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu