link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Competenties vormen belangrijk onderdeel cv


Competenties vormen belangrijk onderdeel cv

competenties belangrijk onderdeel cvTijdens het Careerevent van Nobiles hebben wij de cv check weer uitgevoerd. In totaal zijn er ongeveer 130 curricula vitae van starters gecheckt. Opvallend was dat veel starters nog geen enkel idee had wat voor soort baan zij na hun studie zouden willen. En dan is het vrij lastig om een gericht curriculum vitae te maken. De meest opvallende resultaten hebben we op een rijtje gezet.

Uitkomsten cv check Careerevent

De uitkomst van de cv check was dat starters:
– te uitgebreid ingaan op irrelevante werkervaring
– relevante (werk)ervaring niet gestructureerd beschrijven
– niet ingaan op competenties
– competenties die wel opgenomen waren onvoldoende onderbouwen
– een cv hebben met saaie en eenvormige lay-out
– geen link leggen met relevante online content
– relatief veel schrijf- en spelfouten maken

Wat is het doel van je curriculum vitae?

Verder viel op dat veel starters nog geen idee had wat voor soort baan zij na hun studie zouden willen. Een flink deel moest erg nadenken over de vragen “waarom heb je die studie gekozen?” of “wat wil je later worden?”. Veel starters hadden hier geen antwoord op. Een algemene tip voor je cv is om hiervan eerst een duidelijk beeld te vormen. Dit kan je vervolgens in je cv gebruiken door in te gaan op de competenties die bij deze baan horen. Ook kan je een doel opnemen in je cv. Zo wordt je heel concreet en kan je je onderscheiden van anderen.

Tips voor je cv

Om je te helpen bij het formuleren van je competenties hebben we uitgebreid competentieoverzicht gemaakt van de 50 meeste gebruikte competenties. Verder geven we in het volgende Nobiles Magazine meer tips (abonneer je hier op het Nobiles magazine). Kun je niet zo lang wachten kijk dan ook eens op onze pagina’s met cv tips.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Geef je mening

Eva | Competentie -

Bij uw comptetentie overzicht staat gelukkig niet alleen de bekwaamheid (vakkennis) centraal maar is er ook ruimte om de bereidheid te tonen. In ieder geval een goede hulp voor solicitanten. Als ze het gebruiken wordt er een duidelik beeld van hun competentie gegeven.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu