link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

5 tips voor je online cv


5 tips voor je online cv

5 tips voor je online cvHoewel een online cv in de kern niet wezenlijk verschilt van een papieren zijn er toch wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zo maar je papieren curriculum vitae kopiĆ«ren naar een online cv is dan ook niet verstandig. Het is beter om je digitale cv als een ‘mini website’ te beschouwen en de voordelen van een website ten volle te benutten. We geven je hieronder 5 tips om het uiterste uit je online cv te halen.

1. Gebruik korte teksten

Teksten op internet zijn in het algemeen wat korter dan teksten op papier. Dat geldt dus ook voor je online cv. Het is overigens sowieso een goed idee om korte teksten te gebruiken het liefst ook met gebruik van bullets. Dit leest prettiger zowel on- als offline.

2. Breng structuur aan

Structuur is onmisbaar in een tekst. Je wilt als lezer graag bij de hand worden genomen en door het document heen worden geleidt. Op internet is dit nog belangrijker, mensen hebben op internet namelijk nog meer de neiging om teksten alleen te scannen.

3. Intelligente kopjes

Kopjes maken een tekst makkelijker te scannen. Als je de woorden waarop je online gevonden wilt worden (keywords) verwerkt in de kopjes die je gebruikt dan worden het intelligente kopjes. Je zal hierdoor hoger in de zoekresultaten eindigen en daarnaast zien de lezers bij het scannen van je cv deze keywords.

4. Hyperlinks

Als je een URL in je online cv hebt opgenomen zorg er dan voor dat deze klikbaar is. Als je een website opneemt doe het dan niet zo: www.lifebrander.nl, maar zo: lifebrander.

5. Opmaak van je cv

We hebben het al eerder gezegd, je curriculum vitae is je visitekaartje. Zorg dus voor een professionele en onderscheidende opmaak.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu