link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

CV tip voor starters: maak een competentie cv


Tip voor starters: maak een competentie cv

tip voor starters maak een competentie cvNaast het chronologische cv is er ook nog een tweede cv format, het competentie cv. Dit wordt ook wel een vaardigheden cv genoemd. In een competentie cv richt je je meer op je talenten en vaardigheden dan op de functies die je in het verleden hebt gehad en je werkervaring. En als starter heb je waarschijnlijk nog niet veel (relevante) werkervaring, maar wel veel talent en vaardigheden! De cv tip voor starters is dan ook: maak een competentie cv!

Maak een competentie cv

Met een competentie cv kan je je onderscheiden van anderen, misschien zelfs wel makkelijker dan met een traditioneel, chronologisch cv. Je zoomt immers specifiek in op wat je talenten zijn, welke vaardigheden je hebt en waar je die hebt opgedaan. Een competentie cv is dan ook de cv tip voor starters. Toch kun je ook in een competentie cv nog een stapje verder aan en jezelf nog meer onderscheiden door wat extra informatie te geven over wie je bent, welke doelen en specifieke motivatie je hebt voor de functie waarop je solliciteert en hoe deze doelen zich verhouden tot jouw privé leven. De traditionele plek hiervoor is je brief en niet je cv. De ervaring leert echter dat brieven slecht (of helemaal niet) gelezen worden, met name vanwege tijdgebrek. Je cv wordt hiermee nog belangrijker dan die al was.

Onderscheid van je anderen

In een competentie cv kan je informatie geven over je personal brand. Je kunt ingaan op wie je bent, wat je doelen zijn, waar je online te vinden bent en, indien beschikbaar, je online portfolio laten zien. Op deze manier krijgt de ontvanger van je cv een compleet beeld wat je kunt én wie je bent. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hier een voorbeeld cv opgenomen. Veel succes met het maken van je cv!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu