link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Mag het wat minder serieus?


serieusIk reed laatst op een weg met grote bomen, veel grote bomen. Hier en daar een schitterend, kapitaal pand met sjieke bewoners en hun honden, veel honden! Ongeacht het seizoen zie je hier regelmatig vrouwtjes (of baasjes) met hun trouwe viervoeters wandelen. Dit keer was ik op de fiets en daardoor zag, hoorde en rook ik des te beter welk seizoen het inmiddels was: herfst! Heerlijk – overal bladeren, schitterende kleuren en lekkere luchtjes. Ik was op weg naar de TA Academie in Soesterberg, daar waar we het over ouder-volwassene-kind enzo hebben. En voor mijn neus gebeurde er iets waar ik echt in geloof.

Minder serieus = meer effect!

Al fietsend zag ik op een afstandje zo’n sjieke mevrouw met dito hond en outfit langs de rij met eerder genoemde bomen lopen. Ze keek een paar tellen naar een grote berg bladeren en zonder om zich heen te kijken stapte ze midden in de berg en ging lekker, als een vrij Kind, al schoppend door de berg heen. Geweldig!

Het is belangrijk elkaar zo snel mogelijk op een zo echt mogelijke manier te leren kennen

Ik werd er plaatsvervangend blij van dus toen ik inmiddels vlak bij haar was kon ik het niet laten om contact te zoeken door te zeggen “Heerlijk he!?”. Ze keek op, moest ontzettend lachen en kon het alleen maar beamen. Wat een leuke ontmoeting!

Je hoeft niet altijd serieus te doen om serieus genomen te worden.

Het is mijn ervaring dat je als werkzoekende ook heel veel baat hebt bij dit soort ‘ontmoetingen’. Door niet alleen je serieuze of rationele deel te laten spreken maar ook eens dat lossere stukje in jou een stem te geven, kun je reuze effectief zijn. Juist in de zoektocht naar een nieuwe baan met nieuwe collega’s en mensen met wie je bijna dagelijks contact zult hebben, is het belangrijk elkaar zo snel mogelijk op een zo echt mogelijke manier te leren kennen. En daarbij is het belangrijk om zo af en toe ook wat minder serieus te zijn. Laat het kleine jongetje of meisje in jezelf vrij en maak contact met het kind in de ander. Want die hebben we allemaal nog in en bij ons. Hierbij geldt uiteraard dat timing belangrijk is, maar als je het niet probeert weet je zeker dat je nooit wat meer van elkaar te weten komt.

Veel plezier bij je eerstvolgende netwerk- of sollicitatiegesprek!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu