link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

LinkedIn buzzwords


LinkedIn buzzwords

linkedin buzzwordsVorige week hebben we aandacht besteed aan inhoudsloze termen op je cv, de bullshit bingo op je cv. LinkedIn publiceerde gisteren hun jaarlijkse analyse van overmatig gebruikte ‘buzzwords’ (inhoudsloze termen) in LinkedIn profielen. Ook dit jaar gaat de aandacht met name uit naar de Verenigde Staten, maar er is ook aandacht voor Nederland. Benieuwd naar het meest gebruikte buzzword in Nederland?

Top 10 LinkedIn buzzwords Verenigde Staten

We beginnen met LinkedIn buzzwords in de Verenigde Staten. LinkedIn heeft een analyse gemaakt van in totaal 135 miljoen (!) profielen en kwam tot de volgende top 10:

  1. creative
  2. effective
  3. organizational
  4. extensive experience
  5. track record
  6. motivated
  7. innovative
  8. problem solving
  9. communication skills
  10. dynamic

In vergelijking met de lijst van vorig jaar valt op dat de top drie van nu niet in de top 10 van de lijst van vorig jaar voorkwam. En het buzzword van vorig jaar, of beter gezegd de buzzwoorden van vorig jaar ‘extensive experience’ staan nu op nummer 4.

Het LinkedIn buzzword van Nederland

Helaas publiceerde LinkedIn geen volledige lijst van buzzwords van Nederlandse LinkedIn accounts. Ze gingen alleen in op het belangrijkste buzzword voor Nederland, en dat is (tromgeroffel): ‘creative’. Niet echt het woord dat ik verwacht had. Ik zat meer aan termen als ‘coachend leidinggeven’, ‘proactief’ of ‘flexibel’ te denken. Let wel de buzzwords zijn gehaald uit de samenvattingen van de profielen op LinkedIn en niet uit het hele profiel. Wellicht is dat de oorzaak voor deze toch wat vreemde uitkomst.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu