link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Hoe maak je een IT cv?


Hoe maak je een IT cv?

Hoe maak je een IT cvIT-ers hebben vaak veel technische kennis en vaardigheden die ze in een curriculum vitae willen opnemen en daarnaast vaak ook nog de nodige werkervaring. Het is dan de vraag op welke wijze je dit het beste kunt verwoorden. Concentreer je je op je werkvervaring en maak je een chronologisch cv of zet je juist je vaardigheden centraal in een competentie cv?

Ervaring centraal in je cv?

Als je een IT-er bent met veel werkervaring (meer dan 7 jaar) dan is het verstandig om met je werkervaring te beginnen. Je kunt in je curriculum vitae de verschillende rollen/functies die je hebt vervuld opnemen. Zoom per functie met name in op je verantwoordelijkheden, taken en behaalde prestaties. De specifieke kennis die je in elke functie gebruikt hebt kan je apart opnemen in het onderdeel kennis/vaardigheden.

Of je vaardigheden?

Als je wat minder ervaring hebt dan is het verstandig om je kennis en vaardigheden centraal te zetten. Noem bij elk softwarepakket de mate waarin je het beheerst, bijvoorbeeld op een schaal van 1 tot 5 en (indien van toepassing) de mate waarin je programmeerervaring hebt. Zet hierbij de belangrijkste pakketten bovenaan (de pakketten die in de vacature genoemd worden).

Voorbeelden IT cv

Ook kun je nog een stap verder gaan en er voor kiezen om zelf een format te maken. Hieronder heb ik drie voorbeelden gezet die opvallen qua vormgeving.

voorbeeld 1 voorbeeld 2 voorbeeld 3

Veel succes met je IT cv!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu