link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Bull shit bingo (deel 2)


Bull shit bingo (deel 2)

bull shit bingo“Deze baan is op mijn lijf geschreven. Ik ben een gedreven, dynamische duizendpoot die als spin-in-het-web bruggen kan bouwen. Ik ben leergierig en zet mezelf altijd voor de volle 110% in. Daarnaast kenschetsen collega’s mij als stressbestendig, empathisch, integer en sociaal, kortom ik ben een echt ‘mensenmens’. Daarnaast kan ik snel schakelen, heb een no-nonsense attitude en ben ik ambitieus.”Inhoudsloze termen op je curriculum vitae, we hebben er al eerder over geschreven. Het gebeurt steeds vaker, verstandig vinden wij het echter niet. Tijd voor bull shit bingo deel 2.

Inhoudsloze termen op je curriculum vitae

Inhoudsloze termen op je curriculum vitae kan je het beste zo veel als mogelijk vermijden. Ze voegen niets toe en doen zelfs afbreuk aan je curriculum vitae en worden gebruikt voor bull shit bingo. Doordat iedereen ze gebruikt onderscheid je jezelf er niet mee, sterker nog, je zorgt ervoor dat jouw cv op al die andere cv’s lijkt. Juist omdat veel mensen betekenisloze termen gebruiken kan het zelfs tegen je gaan werken.

Bullshit bingo

Eind vorig jaar, hebben we  in onze vorige bull shit bingo, de 24 tot dan toe meest gebruikte termen voor je op een rijtje gezet. We zijn bijna een jaar verder en hebben nu een nieuw overzicht waarin we 24 kakelverse, inhoudsloze termen voor je hebben verzameld. Uiteraard weer in de vorm van een bingo-kaart! Als je de kaart wilt gebruiken, klik er dan op, print hem uit en leg hem naast je cv. Bij vijf op een rij heb je een bingo. En in tegenstelling tot regulier bingo heb je dan verloren….

bullshit bingo

Hoe dan wel?

Je kunt betekenisloze termen waarschijnlijk niet helemaal vermijden. Wat in ieder geval helpt is om voorbeelden te geven van de claims die je maakt. Als je zegt dat je een spin-in-het-web bent en uit je curriculum vitae blijkt dat je met name solistisch hebt gewerkt, ben je niet geloofwaardig. En als je jezelf als leergierig en ambitieus beschrijft en daarnaast uit je cv blijkt dat je 15 jaar over je studie hebt gedaan en verder geen enkele (interne) cursus of opleiding heb gevolgd ben je niet geloofwaardig. Met andere woorden laat zien dat je een bepaalde competentie hebt. Geef zo veel mogelijk voorbeelden van de claims die je maakt, leg uit en bewijs waar het kan.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


  1. 2 Trackback(s)

  2. apr 18, 2013: Hoe voorkom je bull shit bingo?
  3. jul 11, 2013: cv tip: van flauwekul naar feiten

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu