link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Wat nu?


wat nu

Misschien herken je dit gevoel. Je hebt lange tijd, en dan echt lange tijd dus wel zo’n tien jaar, fulltime gewerkt bij een werkgever en je voelt dat het op is. Ook je werkgever (h)erkent dat gevoel en je werkrelatie houdt vervolgens op een bepaald moment op te bestaan. Alles is overgedragen en daar zit je dan, op de eerste dag van deze nieuwe fase van je leven en wat ga je dan doen? Wat nu?

De hele dag ligt voor je

Je hebt er de afgelopen weken wel over nagedacht, je wist dat deze dag zou komen. Je hoeft niet op tijd op te staan want er is geen overleg waar je verwacht wordt of mail die beantwoord moet worden. De hele dag ligt voor je, een heerlijk maar ook beetje beangstigend idee. Je hebt geen rust in je lijf, bent gewend hard te werken en kan nog niet genieten van het niks doen. Je hebt misschien ook wel een opgejaagd gevoel van het zo snel mogelijk willen vinden van een nieuwe baan. Ongeacht of het een leuke rol is die je past. Je wilt gewoon weer zo snel mogelijk een baan, terug in het vertrouwde ritme. Heel begrijpelijk en op zich niks mis mee maar gun jezelf even een reflectie moment waarbij je stil staat en in je hart kijkt waar je gelukkig van wordt.

Even ontspannen

Of misschien heb je je wel enorm verheugd op een paar weken vakantie, sta je dat jezelf toe na al die jaren van discipline. Je mag van jezelf even ontspannen, leuke dingen doen die al lang op je lijstje stonden en waar je geen tijd voor nam, bijvoorbeeld weer eens uitgebreid bijkletsen met vrienden. Daar kun je prima een paar weken mee vullen maar ook dan komt heel snel de dag dat je denkt: ”Tja, en wat nu?”

Op adem komen

Die eerste (drie) weken van ‘niks’ doen, zijn een goede start. Gun jezelf, lijf én geest, even de tijd om op adem te komen. Dat zorgt voor een eerste reset zodat je weer met hernieuwde energie vooruit kunt gaan kijken. Daarna is het belangrijk weer wat ritme en structuur in je dagen te brengen. Opstaan en gaan slapen op redelijk vaste tijden zoals je gewend was en maak een plan voor je ‘werk’dag. Met daarbij ruimte voor wat beweging, om de creativiteit aan te wakkeren, en wat sociaals voor een stuk reflectie en inspiratie.

Wat nu?

Activiteiten die je kunt ondernemen, misschien voor de hand liggend en zeker aan te raden, zijn onder andere het updaten van je curriculum vitae en LinkedIn profiel. Lifebrander.nl heeft goede tips en biedt ondersteuning op maat mocht je daarnaar op zoek zijn. Dit zorgt ervoor dat je helder krijgt wat je aan ervaring hebt opgebouwd de afgelopen jaren en wat je te bieden hebt, zodat je jezelf, met al je kwaliteiten en ambitie, op de juiste manier op de arbeidsmarkt kunt presenteren.

Pak de telefoon

Uiteraard is netwerken ook van belang in die volgende fase waarin je jezelf presenteert. Je wilt toch graag dat mensen die je kent of wilt leren kennen, weten dat jij beschikbaar bent en toe bent aan een volgende stap? Dus pak de telefoon, stuur die mail of laat je introduceren door een bekende en voor je het weet zit je werkdag vol met afspraken. Tip is wel niet meer dan twee gesprekken per dag te plannen om het beste van jezelf te kunnen laten zien en authentiek te zijn en niet een verhaal af te gaan draaien.

Een stap in een nieuwe richting

En dan kan het zo maar zijn dat je merkt dat de tijd voorbij is gevlogen. Die drie maanden die je jezelf gegeven had om iets nieuws te zoeken, zijn veel te snel voorbij gegaan. Dan is het vooral zaak vertrouwen te houden, niet persé harder maar misschien efficiënter, of op een andere manier op zoek te gaan. Want ook voor jou geldt: daar waar één deur dicht gaat, gaan nieuwe deuren open. En het kost best wat lef dit echt te zien en een stap in een nieuwe richting te zetten. Weet dat je altijd contact met me op mag nemen als je daarin een klankbord kunt gebruiken.

Succes en vooral ook veel plezier met deze nieuwe fase en alles wat die brengt!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu