link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Stof op je cv


Stof op je cv

stof op je cvHet is maart en de meteorologen zeggen dat de lente om praktische, maar ook klimatologische redenen begint. Aan deze kant van het noordelijke halfrond in ieder geval. Ik vind ook dat de lente begint en kijk even over mijn computerscherm en bevestig een opstartend zonnetje. In het voorjaar hebben veel mensen de schoonmaak kriebels. Alle deuren open en frisse lucht naar binnen. Nu vind ik het nog wat te vroeg (lees koud) om de tuindeuren open te zetten, maar dit is wel een mooi moment om eens goed naar je cv te kijken.

Pieken en dalen vacatures

Als interimmer weet ik al heel lang dat de zomer maanden en de maanden rondom oud en nieuw extra lastige tijden zijn om te solliciteren of acquisitie te doen voor een nieuwe opdracht. Mensen zijn er niet, budget kwesties, jaarplannen etc.. Redenen te over waardoor vraag en aanbod wat minder aansluiten. Op dit moment is het natuurlijk sowieso merkbaar een lastige tijd om snel aan een nieuwe opdracht of baan te komen, maar in de ‘dal’ maanden is dit nog lastiger dan anders. Mijn ervaring is dat vanaf februari de lijn vaak gaat stijgen in aantallen aanvragen. Reden dus om nu opnieuw de markt op te gaan en rond te kijken. Be out there.

Vernieuw je cv

Het cv moet natuurlijk altijd up to date en onderscheidend zijn en je zult dit altijd bij moeten houden om er een dynamisch document van te maken. De tijd die je steekt in je voorbereiding straalt vaak af van je cv en is dus van belang. Stel je hebt dit allemaal al eens gedaan en je houdt het netjes bij, off line en online dan is mijn advies er toch nog even de stof af te blazen. Ga nog eens door je ervaring, je doelstelling of competenties. Kijk nog eens kritisch naar je format, is het onderscheidend genoeg en past het genoeg bij wie je bent? Elke aanpassing is reden om online weer even een nieuw cv in je profiel te hangen of uploaden. Laat een ander ook even je cv checken.

Top of mind

Vaak kom je door wijzigingen in je cv document of profiel weer bovenaan bij zoekopdrachten. Mooi als mensen juist nu weer nieuwe medewerkers gaan zoeken, dan sta je niet helemaal onderaan omdat je cv zo ‘oud’ is. Stuur ook je netwerk relaties die je eerder je cv hebt gestuurd de meest recente versie. Je laat zien dat je nog op zoek bent en je bent weer top of mind. Dat houdt in dat men als eerste aan jou zal denken bij een passende baan of opdracht. Dit laatste is erg belangrijk om je kansen te vergroten. Ik durf te beweren dat dit mij al jaren helpt op tijd een nieuwe opdracht te ‘scoren’ #topofmind. Sterker nog daardoor heb ik op dit moment ook weer een mooie opdracht gevonden. Je cv vernieuwen en opsturen is een mooi aanknopingspunt om even bij te praten en je herinnering achter te laten.

Stof op jou

Je moet dus de ‘stof’ even van je cv blazen om on top of mind te blijven. Dat is één. Daarnaast wil je niet dat je cv geselecteerd wordt en je vergeten bent naar jezelf te kijken. Jij moet net als je cv fris en representatief voor de dag komen. Denk aan je persoonlijke presentatie en je uiterlijk. De stof van jezelf blazen is best lastig (probeer maar) en kan beter door iemand anders gedaan worden. Professioneel of gewoon door een bekende even laten kijken of je wel goed voor de dag komt. Een mening van buitenaf.

Ik wil maar zeggen ‘blaas’ die stof eraf. Fris cv en goede persoonlijke presentatie. Nieuwe ronden nieuwe kansen. Zorg dat je on top of mind bent en blijft. Gebruik je lente gevoel!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Geef je mening

4 minutes -

Dennis je hebt helemaal gelijk. Hoeveel werkzoekenden ik de afgelopen maanden wel niet gesproken heb tijdens een intakegesprek die zeggen: ‘mijn cv is al wel een beetje verouderd.’ In mijn ogen neem je een sollictatie dan niet echt serieus.

Open sollicitatiebrief voorbeeld -

Mensen die een verouderd cv hebben kun je toch ook niet serieus nemen. Zij nemen jou blijkbaar dan ook niet serieus.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu