link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Should I stay or should I go?


baanzoekenIedereen heeft wel eens een periode dat het werk niet lekker loopt. Je hebt vervelende taken erbij gekregen, je baas doet moeilijk, je bent uitgekeken op je werk, je staat onder druk. Geen enkele baan is alleen maar leuk en uitdagend.

Maar wat als deze situatie langer aanhoudt en de twijfel toeslaat? Als je je steeds vaker afvraagt: is dit eigenlijk (nog) wel de baan voor mij? Of past deze organisatie nog wel bij mij? ‘Should I stay or should I go?’

De zomervakantie is bij uitstek de gelegenheid waar je in de zon, vrij van alle dagelijkse beslommeringen, met meer afstand naar je werk kan kijken. En ineens zaken een stuk helderder voor je worden. Wordt het tijd om een andere baan te zoeken? Deze 4 signalen zijn een teken aan de wand:

Signaal 1: de uitdaging is weg

Uit verschillende studies blijkt dat mensen die worden uitgedaagd in hun werk en nieuwe dingen blijven leren gelukkiger zijn. Als je langere tijd op de automatische piloot werkt en je baan weinig voldoening meer geeft is het een signaal dat je meer in je mars hebt en beter eens verder kan kijken.

Signaal 2: je hebt totaal geen klik met je leidinggevende

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de werknemers hun baas de grootste stressfactor vindt in hun werk. Je baas kan het grote verschil maken, zowel in positieve als in negatieve zin. Als je altijd succesvol en happy bent geweest in je werk, maar een nieuwe leidinggevende krijgt waar je totaal geen klik mee hebt, dan kan dat veel stress opleveren. Zoveel zelfs, dat je niet meer goed functioneert. Binnen de organisatie naar een andere baan uitkijken, of soms zelfs buiten het bedrijf, kan dan wel eens de beste oplossing zijn voor iedereen.

Signaal 3: je blijft alleen voor het geld en de zekerheid

Veel mensen blijven (te) lang hangen in een baan om financiële redenen. Begrijpelijk, want het is geen makkelijke tijd om een andere baan te vinden en je zekerheden los te laten. Maar we zien bij de klanten van Elqui wat het met je doet als je een baan vindt waar je je talenten kan benutten, je betrokken voelt en uitgedaagd wordt. Dat is onbetaalbaar.
Toegegeven, het gaat niet vanzelf en soms gaan de kosten voor de baten uit, maar als je doet waar je goed in bent dan komt het met de financiën uiteindelijk ook goed.

Signaal 4: je bent alleen nog maar aan het klagen over je werk

Zodra je jezelf alleen nog maar negatieve dingen hoort roepen over de organisatie, je baas, de reisafstand, vervelende collega’s, intern geneuzel, lastige klussen, moeilijke klanten, de berg administratie en het gebrek aan waardering, dan moet er een een flinke bel gaan rinkelen.
Als je bovendien een positief en actief mens bent en nu mopperig en moe thuis komt na je werkdag, dan wordt het hoog tijd dat je met je CV aan de slag gaat en actief naar een baan gaat uitkijken waar je wél energie van krijgt en je je betrokken voelt bij de organisatie en de mensen.

Nothing starts until you take action.

Veel succes en een fijne zomer!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu