link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Na de 60 Day Challenge nog een cv nodig?


Na de 60 Day Challenge nog een cv nodig?

na de 60 Day Challenge nog een cv nodigAls je binnen 60 dagen een nieuwe baan wil vinden heb je een flinke uitdaging. Wil je in die periode een nieuwe ‘droombaan’ vinden, zoals de 60 Day Challenge kandidaten dan sta je voor een nog grotere uitdaging. Om die nieuwe droombaan te vinden worden de drie kandidaten goed begeleid door Annemarie Appelman, Careerwise.nl en partners. Lifebrander is partner in dit initiatief en verzorgt de begeleiding op het gebied van het curriculum Vitae.

Veel hebben kandidaten hebben standaard cv

De kandidaten hebben stuk voor stuk een interessant curriculum vitae, maar net als veel mensen hadden ook zij een standaard cv. Wij hebben gemerkt dat bij veel gelijk geschikte kandidaten de inhoud voor de eerste selectie op basis van het cv minder relevant is. Die inhoud moet er wel zijn, maar die leest men pas als je als kandidaat weet de aandacht vast te houden van de lezer. Dat kan onder andere door met lay-out te werken, pakkende zinsneden en meer te vertellen over jezelf door bijvoorbeeld een elevator pitch op te nemen. Een standaard aanpak springt er niet uit en zal je niet meer kans geven om geselecteerd te worden dan anders.

Persoon achter het cv

Verder zoeken recruiters vaak online naar extra informatie over sollicitanten om het ‘gevoel’ bij een sollicitant concreter te maken. Kortom, het gaat allang niet meer over alleen dat stukje papier met heel groot curriculum vitae er boven. Het is nauw verbonden met sociale media en je online identiteit. De kandidaten van de 60 Day Challenge hebben dit ook gezien en hebben zowel on- als offline gewerkt aan deze elementen. En het ziet er goed voor ze uit. Er is veel aandacht voor het initiatief en voor de kandidaten zelf. Je kunt je afvragen of je bij zoveel aandacht nog wel een cv nodig hebt…

Nog een cv nodig?

Het antwoord daarop is ‘ja’. Als je gevonden wilt worden is je ‘vangnet’ beter als je cv op orde is en er goed uit ziet. Dat geldt ook voor de kandidaten van de 60 Day Challenge. Zelfs als je al een baan hebt is het noodzakelijk om je cv bij te houden en op te bouwen. Dat kan op dat moment weer nuttig zijn voor bijvoorbeeld je interne groei bij het bedrijf waar je werkt en zo wordt het document in de jaren steeds steviger. Als je vlak voor een sollicitatie even snel je cv op orde moet brengen zal dat vaak zijn weerslag hebben op de kwaliteit en werkt dat eerder tegen je dan voor je.

CV meer bijzaak

Toch met alle aandacht die onze kandidaten krijgen in diverse media zal het cv wat meer een bijzaak worden dan wanneer dat document initieel de aandacht moet trekken. Dat doen ze nu immers zelf. Voor hun geldt nu dat alle online informatie op elkaar afgestemd moet zijn en blijven. Dat gaat ze goed af. Wil je zien hoe de kandidaten hiermee zijn omgegaan? Kijk dan eens op hun persoonlijke sites:
Chantal
Daan
Petra

En voor de kandidaten? Succes!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


  1. 1 Trackback(s)

  2. mrt 25, 2011: Het nieuwe solliciteren werkt! : blog

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu