link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Hoe een goede voorbereiding een professioneel cv oplevert


Hoe een goede voorbereiding een professioneel cv oplevert

voorbereiding professioneel cv‘Een goed begin is het halve werk’ en ‘wie niet werkt zal niet eten’ zijn twee Nederlandse spreekwoorden. Snel vertaald: een goede voorbereiding levert veel op en als je iets wilt bereiken moet je daar moeite voor doen. Dit geldt ook voor het maken van een professioneel cv. Een goede en gedegen voorbereiding is van groot belang voor een professioneel cv en het vinden van een baan. Een dergelijke voorbereiding bestaat uit drie stappen.

Stap 1 – verdiep je in de organisatie

Allereerst is het van belang dat je zo veel als mogelijk te weten komt over de organisatie waar je solliciteert. Is het een profit of non-profit organisatie? In welke branche zit de organisatie? Wat is het imago van de organisatie? Kijk ook eens naar de website en de uitstraling waarvoor de organisatie heeft gekozen.
Hoe gebruik je deze informatie? -> gebruik deze informatie bij de vormgeving van je curriculum vitae. De hoofdregel hierbij is dat een traditioneel cv beter bij een traditionele organisatie past.

Stap 2 – verdiep je in de functie

Probeer vervolgens zo veel als mogelijk te weten te komen over de functie waarop je solliciteert. Wat voor soort functie is het? Heb je veel of juist weinig contact met klanten? Is het een staf- of een lijnfunctie? Op welke afdeling? Probeer ook via LinkedIn te achterhalen of er mensen in je netwerk zitten die bij de betreffende organisatie werken en vraag deze mensen (beleefd!) naar tips.
Hoe gebruik je deze informatie? -> deze informatie zorgt voor een prioritering in je cv. De belangrijke zaken zet je zo veel als mogelijk bovenaan je curriculum vitae.

Stap 3 – verdiep je in jezelf

Tenslotte is het van belang dat je een goed beeld hebt van je kennis, vaardigheden en competenties. Deze informatie heb je nodig als je je curriculum vitae gaat maken. Maar daarnaast is zelfkennis cruciaal om deze zaken te laten aansluiten bij hetgeen in de functie gevraagd wordt. Om je zelfkennis te verbeteren hebben we hier een aantal online tests verzameld.
Hoe gebruik je deze informatie? -> zoom in je cv zo veel als mogelijk in op jouw kennis en ervaring van deze zaken en laat zien dat je de gevraagde kennis en competenties hebt. Mochten er serieuze gaten in je kennis of ervaring zitten, denk dan ook eens aan een competentie cv.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu