link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

De ontwikkeling naar succes


ontwikkeling naar succes
Het is belangrijk om je als persoon te blijven ontwikkelen. Op deze manier kan je je onderscheiden van andere mensen waardoor je aantrekkelijker wordt voor bedrijven om aan te nemen. Dit is helemaal belangrijk in economisch slechte tijden. In deze tijden is het aanbod van banen aanzienlijk lager dan als het goed gaat met de economie. Daarom moet je er in slechte tijden alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kans op een baan zo groot mogelijk blijft. Een goede manier om dit te doen is door jezelf te blijven ontwikkelen. Er zijn verschillende manieren waarop je je als persoon kan ontwikkelen.

Kennis up-to-date houden

Ten eerste is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Dit kan je doen door jezelf te scholen. Dit kan thuis of online. Er zijn verschillende online cursussen die allemaal gecertificeerd zijn die je kan volgen waardoor je je bijvoorbeeld kan specialiseren in een bepaald valgebied. Ook kan je natuurlijk de schoolbanken weer ingaan. Dit kan je overdag of in de avonduren doen.

Sollicitatie vaardigheden

Naast het scholen van jezelf is het ook heel erg belangrijk om je sollicitatie vaardigheden weer op te halen. Veel mensen die geen baan hebben in slechte tijden zijn ontslagen door bijvoorbeeld een reorganisatie. Deze mensen hebben vaak voor langere tijd niet hoeven solliciteren waardoor deze vaardigheden zijn weggezakt. Tijdens sollicitatiegesprekken kan je invloed uitoefenen op de uitkomst van dit traject. Als jij je goed presenteert, veel zelfkennis hebt en je vaardigheden en specialiteiten goed etaleert dan is de kans een stuk groter dat zal worden aangenomen.

Ontwikkeling naar succes

Zowel in goede als in slechte tijden willen bedrijven graag zeker weten dat ze de goede persoon voor de functie hebben. Om deze reden wordt vaak een assessment uitgevoerd. Dit is nog een reden om je te blijven ontwikkelen, om zo voor meerdere functies te kunnen solliciteren. Als dit allemaal niet werkt kan je altijd nog een outplacement traject volgen waar je stap voor stap wordt geholpen bij het vinden van een baan.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu