link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Ben jij klaar voor het werkondernemerschap?


werkondernemerschapDe arbeidsmarkt verandert, werk verandert. De publicatie van TNO over de dynamiek van de arbeidsmarkt bevestigt weer dat de focus steeds meer ligt op flexibilisering van de arbeidsmarkt. Een vast contract is tegenwoordig niet meer zo vast, het combineren van meerdere banen (zogenaamde stapelbanen) komt steeds vaker voor en werkgevers zoeken steeds meer naar maatwerk in flexibele oplossingen.

Alle reden om in verschillende fasen van je werkende leven te zorgen dat je een goed netwerk hebt, dat je zichtbaar bent en dat je je blijft ontwikkelen. Om aantrekkelijk te blijven voor je werkgever én voor de arbeidsmarkt. Maar bovenal om zelf aan het roer te staan van je carriere: zodat je keuzes kunt maken die bij jouw talenten en ambities passen en je minder afhankelijk bent van wat anderen vinden dat je zou moeten doen. Maar hoe doe je dat?

Ben jij klaar voor het werkondernemerschap? Met deze 6 tips ben je al een eind op weg:

Blijf continu ontwikkelen

Wat vandaag waardevolle kennis is, is morgen alweer achterhaald. Dat je vandaag een topper bent, betekent niet dat dat over 5 jaar nog steeds het geval is. Ook al is er niets veranderd in hoe je je werk doet. Organisaties veranderen, de maatschappij verandert, technologie verandert. Blijf vooroplopen. Volg pro-actief trainingen en opleidingen en volg de ontwikkelingen op je vakgebied (en daarbuiten!) op de voet, zowel online als offline.

Vraag je af of functie en organisatie nog passen

Is er nog een match, of wordt het tijd om te gaan kijken naar een baan of organisatie die beter past bij je talenten en/of ambities?

Denk na over je ambities

Waar wil je staan over 5 jaar? Wat moet je doen om daar te komen? En wat is dan je eerste stap?

Formuleer een helder doel en deel dit

Door je doelen te delen met anderen gaan mensen met je meedenken. Waardevolle tips en feedback kunnen je op verrassende ideeën brengen!

Deel kennis en ervaring met je netwerk

Zo maak je je wereld groter en zorg je ervoor dat je zichtbaar bent, binnen en buiten de organisatie. Mensen weten je sneller te vinden als er een vraagstuk is waar jij veel kennis over hebt. Als je als autoriteit binnen je vakgebied wordt gezien zullen anderen sneller om je mening vragen en zullen mensen eerder geneigd zijn om voor jou te kiezen voor een bepaald project, of die relevante baan. Via social media als twitter, LinkedIn, facebook, instagram, flickr, etc kan je hier gemakkelijk stappen in zetten.

Blijf scherp

Ga regelmatig in gesprek met een onafhankelijk persoon, een mentor of (loopbaan-) coach. Laat hem of haar je vragen stellen waar je niet 1-2-3 het antwoord op hebt. Dit zet je aan het denken en houdt je scherp.

Veel succes!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu