link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

5 creatieve manieren om aan een baan te komen


5 creatieve manieren om aan een baan te komen

creatief curriculum vitaeSommige van jullie zijn wellicht al wat langer op zoek naar betaald werk. Na de zoveelste afwijzingsbrief waarin staat dat jij ‘niet in het profiel past’ kan de moed dan ook wel eens in je schoenen zakken. Je wilt graag een baan maar je wordt er moedeloos van en raakt zo langzamerhand ook door je creativiteit heen. Herken je jezelf hierin? Lees dan vooral verder en kijk hoe anderen je kunnen inspireren met hun originele en soms ook ludieke manier om aan een baan te komen.

Een opmerkelijk curriculum vitae

Allereerst kan je een opmerkelijk en origineel curriculum vitae maken. Wij hebben hier 75 originele cv’s verzameld. Niet alle varianten passen wellicht bij je of bij het bedrijf of de branche waar je solliciteert. De ene branche leent zich hier nu eenmaal makkelijker voor dan de andere branche. Toch loont het de moeite om het gewoon eens te proberen en je te laten inspireren door de vele voorbeelden die er online te vinden zijn. Wat heb je eigenlijk te verliezen?

Ik wil werken bij..

Je kunt natuurlijk ook nog een stapje verder gaan. Als je weet bij welk bedrijf je wilt werken kan je het ook zo doen: je maakt een spandoek met de tekst ‘ik wil werken bij …’ en je presenteert jezelf bij het bedrijf van je keuze. Wouter Sybesma heeft met deze actie een baan overgehouden bij AFAS. Hij was echter wel eerst op gesprek bij Afas geweest. In dit sollicatiegesprek werd hem verweten onvoldoende enthousiast te zijn voor de functie waarop hij gesolliciteerd had. Met deze actie liet hij echter het tegendeel zien.

Maak een persoonlijke site

Annemarie Appelman liet zich inspireren door alle afwijzingsbrieven die ze kreeg en begon een eigen website en koppelde daar een actie aan om binnen 60 dagen haar droombaan te vinden. En dat is haar ook gelukt. Onder andere door op haar site duidelijk te beschrijven wat ze wil, wat ze kan en waar ze voor staat. Daarnaast heeft ze de nodige publiciteit weten te genereren en kon ze hierdoor haar netwerk gebruiken om een passende baan te vinden.

The Google job experiment

Alec Brownstein is een freelance reclame copywriter. Om werk te vinden bedacht hij een actie waarbij creative directors bij het googlen op hun eigen naam als eerste een advertentie te zien kregen van Alec. De advertentietekst was: ‘Googling yourself is a lot of fun. Hiring me is fun, too‘. Door deze actie heeft Alec een baan gevonden bij het gerenommeerde bureau Y&R.

Video cv

Tenslotte kan je proberen om een professionele, opvallende video cv te maken. Matthew Epstein maakte dit opvallende youtube filmpje waarin hij zijn talent etaleerde voor een baan in het product marketing team van Google. Over smaak valt te twisten, maar opvallend is het wel. En effectief ook, hoewel hij geen baan bij Google aangeboden kreeg, werkt hij nu wel bij SigFig. Een ander voorbeeld is dit opvallend originele filmpje dat Graeme Anthony maakte. Hij kreeg hierdoor een baan bij het PR bureau FrankPR.

Moraal van het verhaal

Deze voorbeelden laten zien dat het loont om een (of twee) stapje(s) verder te gaan. Door wat meer van jezelf te laten zien en dat op een originele, creatieve of ludieke manier te verpakken spring je er sneller tussen uit. Door de tijd die je hierin steekt laat je ook zien hoe belangrijk je het vindt om die baan te krijgen. En daarmee kan je jezelf echt onderscheiden van anderen die dat niet doen.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , , , ,


Geef je mening

Roel -

Of aan de slag met een ePortfolio? Meer dan een cv, maar minder moeite dan een video cv of iets dergelijks. ePortfolio is zeker een manier om jezelf te profileren, met name in de toekomst.

  1. 1 Trackback(s)

  2. feb 6, 2012: Hoe een goede voorbereiding een professioneel cv oplevert

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu