link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Netwerken doe je met deze 3 gratis apps


apps netwerken
Begin deze maand heb ik workshops netwerken en social media gegeven aan een grote groep aankomende eerstejaars van de Erasmus Universiteit. In deze workshop heb ik kort stilgestaan bij 2 apps die het netwerken kunnen ondersteunen, LinkedIn Lookup en Handshake. Deze twee en een derde app, genaamd Shapr bespreek ik in dit blog. Ik zie deze apps als hulpmiddelen voor het face to face netwerken omdat in mijn optiek hier de kracht ligt van jezelf presenteren als merk. Jezelf presenteren kun je doen met behulp van een elevatorpitch en ondersteunende apps. Ik heb hier al eerder over geschreven: elevatorpitch die je raakt en gratis apps voor je elevatorpitch. Het doel van netwerken is voor mij het delen van kennis, informatie en contacten.

De apps in dit blog kunnen je helpen in contact te komen met mensen met wie je zou willen netwerken. Dit kunnen mensen zijn binnen een organisatie, of voor studenten een universiteit of hogeschool, waarin je werkzaam bent, maar dat kan ook buiten de organisatie, universiteit of hogeschool zijn. Ik bespreek zowel apps die voorzien in het netwerken binnen je organisatie als buiten je organisatie.

LinkedIn Lookup

Omschrijving
LinkedIn Lookup is een app die helpt bij het vinden en contact leggen met medewerkers van de organisatie waar jij werkzaam bent.

Linkedin Lookup

Werking
Na het invoeren van je werk mailadres en je telefoonnummer wordt er een viercijferige code gemaild en kun je met die code vervolgens op de app inloggen. De app bestaat uit drie tabbladen: search, messages en me. Via het tabblad ‘search’ kun je collega’s zoeken op titel, vaardigheden, naam of keyword. Je krijgt meteen iemand zijn telefoonnummer en emailadres te zien en een groot gedeelte van zijn/haar LinkedIn profiel zodat je gemakkelijk contact kunt leggen. Via het tabblad ‘messages’: kun je gevonden collega’s een berichtje sturen en worden de berichten met diverse collega’s die ook in Lookup zitten weergegeven. Met het tabblad ‘me’: word je telefoonnummer, werk mailadres weergegeven. Daarnaast kun je nog meer informatie met betrekking tot de organisatie toevoegen als, locatie, afdeling, naam manager en wanneer je bij het bedrijf begonnen bent te werken.

Oordeel 
LinkedIn Lookup is een zeer interessante app om collega’s te zoeken waar je graag mee zou willen netwerken. Je hebt meteen de belangrijkste informatie bij de hand om contact te leggen. Daarnaast kan je heel specifiek zoeken op vaardigheden of keywords. Je kunt op deze manier heel gemakkelijk netwerken met mensen die de functie uitoefenen die jij ambieert. Dat heeft als voordeel dat zij als eerste weten wanneer de functie vacant komt.
Een nadeel vind ik dat medewerkers op Lookup moeten zitten om ze te kunnen vinden. Deze app is met name interessant voor grotere organisaties. Helaas kun je maar steeds met 1 mailadres inloggen en moet je opnieuw je telefoonnummer invoeren. Voor zzp’ers met diverse opdrachtgevers is dat niet prettig werken.

Downloaden
IOS
Android

Handshake

Omschrijving
Het is een app “die je in staat stelt om nieuwe zakelijke professionals te vinden die in de buurt zijn”. Hierbij kan het gaan om mensen binnen of buiten de organisatie waar je werkzaam bent.

Handshake

Werking
Je logt in met je LinkedIn profiel. In de app bevinden zich vier tabbladen: mensen, events, berichten en profiel.
Tabblad mensen: hier vind je alle gebruikers met een korte profielschets uitgesplitst in skills en experience en de mogelijkheid om zijn of haar LinkedIn profiel te bekijken
Tabblad events: “in volgende release van Handshake app worden ook events en locaties vermeld waar je kan netwerken.”
Tabblad berichten: hier vind je berichten van je Handshake gebruikers en kun je berichten sturen naar professionals bij jou in de buurt die je wilt ontmoeten. Zo kun je, je netwerk vergroten.
Tabblad profiel: hier kun je de straal waarbinnen je wilt zoeken aanpassen tot max. 15 km.

Oordeel
Helaas verschijnen er, na inloggen met mijn LinkedIn profiel, geen mensen om mee te netwerken. Ik vermoed dat de straal van 15 km hiermee te maken heeft en wellicht zijn er geen overeenkomsten met de profielen van andere gebruikers. Dit maakt deze app voor mij nu niet interessant, maar als ik mij ga verplaatsen ga ik nog eens onderzoeken of er wellicht interessante gebruikers in de app verschijnen.

Downloaden
IOS
Android

Shapr

Omschrijving
Shapr is een app om met mensen, die je nog niet kent, te gaan netwerken, buiten de organisatie waar je op dit moment werkzaam bent. In enkele stappen installeer je deze app.

Shapr

Werking
Je kunt ervoor kiezen om in te loggen via LinkedIn of via je email. Via LinkedIn wordt meteen je LinkedIn profiel ingeladen. De volgende stap is dat je maximaal tien interessegebieden opgeeft. Op basis van overeenkomsten in deze interessegebieden, locatie en onderdelen uit je LinkedInprofiel maakt de app connecties met andere gebruikers van Shapr. Daarna kan het swipen a la Tinder beginnen. Naar rechts swipen is met iemand afspreken naar links swipen is nog niet met iemand afspreken. Deze persoon kan op een volgende dag weer terugkomen in de suggesties. Iedere dag wordt de mogelijkheid geboden om met mensen te gaan netwerken via het swipen op de Tindermanier. Andere gebruikers krijgen geen melding als je iemand voorlopig afwijst. Als je een match met iemand vormt dan opent Shapr meteen een gesprek voor je in de app. En mocht je op basis van je LinkedIn profiel gemeenschappelijke connecties hebben dan kun je hun vragen om een introductie.

Oordeel
Shapr is een app die je heel snel installeert en die zeer toegankelijk is. Het swipen a la Tinder spreekt mij wel aan, omdat het je op deze manier per dag weinig tijd kost. Je scant snel iemand zijn interessegebieden. Je ziet zo snel veel mensen die je eventueel ook wilt ontmoeten. Het is wachten op meerdere gebruikers. Voor mij zaten er nu geen interessante gebruikers bij, maar ik vind het wel boeiend om de komende weken hier iedere dag mee verder te gaan.

Downloaden
IOS
Android

Veel succes met netwerken!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu