link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Hoe overleef ik de zomer?


hoe overleef ik de zomerDe zomer periode is weer aangebroken. De scholen ronden de komende 2 weken de lessen af en op de televisie zien we gelukkig weer herhalingen van series waar je het afgelopen jaar geen tijd voor hebt gehad. Altijd fijn! Hoe zit het met het zoeken naar een andere baan? Is de zomer nu of wel geen goede tijd om een (nieuwe) baan te zoeken? Veel gehoorde argumenten om een “rustperiode” in te lassen zijn: bedrijven zijn dicht of zelf op vakantie, de beslissers zijn op vakantie, er is geen werk. Niets is echter minder waar!

Hoe overleef ik de zomer

De zomer is bij uitstek een geschikte periode om op zoek te gaan naar een baan. Weet je waarom? Bedrijven hebben tijd om te kijken naar hun eigen organisatie. Waar loopt het goed en waar niet. Zitten ze nog op de koers die ze aan het begin van het jaar hebben uitgestippeld? Waar zitten de hiaten in het personeelsbestand? En dat laatste maakt het voor ons, werkzoekenden, extra interessant!

Laat je cv checken

Daarnaast is jouw concurrentie zelf ook op vakantie. Hetzij op een staycation ( ik vind dit een geweldig woord, klinkt spannender dan thuisblijven) of weg. Jouw kansen groeien hiermee. Maak daar gebruik van. Laat je curriculum vitae eens checken, je LinkedIn profiel, je elevator pitch. Soms ben je zelf blind geworden voor een aantal zaken. Vraag een goede vriend/vriendin om een eerlijke mening. Gebruik de (opbouwende) kritiek om aanpassingen aan te brengen.

Broadcast your talent

Okay, je hebt alles aangepast en wat nu? Wees trots op wat je kunt en vertel het aan anderen. Broadcast your talent! Je hebt contacten op LinkendIn, maak daar gebruik van. Liever 100 goede contacten die je kunt benaderen dan meer dan 500 die je niet “echt” kent. Maak een lijst van bedrijven waar je graag zou willen werken en zoek of je daar iemand kent en ga koffie drinken met die persoon. Zoals je misschien al weet gaan de meeste banen via het informele circuit. Dit gaat ook door in de zomer. Maak van de zomer een bezinningsmoment en sla je slag!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu