link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Gouden tip voor meer geluk


tip voor meer gelukGelukkig zijn is een staat die de meeste van ons bewust of onbewust nastreven. In mijn coachpraktijk krijg ik ook best vaak vragen van mensen naar het recept van een gelukkig leven. Daarom deze blog, speciaal voor jou met mijn gouden tip voor meer geluk.

Wat maakt jou gelukkig

Het allerbelangrijkste is dat je nagaat wat jóu gelukkig maakt. Johan Cruijff, tja ik had echt niet verwacht dat ik deze man ooit zou citeren, maar hij zegt het heel treffend: “Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt.” Zo simpel maar cruciaal; het draait om jou! Want wat je buurman of vriendin gelukkig maakt, hoeft jou nog niet gelukkig te maken. Onze maatschappij is echter zo ingericht dat we door media en reclame beïnvloed worden en ons verteld wordt waar we gelukkig van worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een succesvolle carrière, dagelijks een uur sporten, de nieuwste gadgets die je leven nog gemakkelijker maken, groene smoothies drinken, een credit card met veel bestedingsruimte, een yoga vakantie op een exotische plek, en zo kan ik nog wel even doorgaan. En begrijp me niet verkeerd dit zijn allemaal prima dingen, als het bij je past.

Is dit alles?

Door ons drukke leven hebben we weinig tijd om na te denken en stil te staan dus is het wel fijn dat iemand anders ons verteld wat we nodig hebben om gelukkig te worden en daarom gaan we die dingen doen en kopen. En ondertussen of daarna bekruipt je toch een ongemakkelijk gevoel van ‘Is dit het nou?’ of ‘Nu moet ik me wel heel gelukkig voelen maar toch mist er iets?’ Herkenbaar?

Richt je aandacht naar binnen

De oplossing voor dit gevoel is niet nog meer te gaan kijken en luisteren wat er als opties aangeboden worden maar juist je aandacht naar binnen te richten en te luisteren en kijken naar je lichaam en hart en je in gedachte de vraag te stellen: ‘Waar word ik nou echt gelukkig van?’. Je zult zien dat als je jezelf deze vraag stelt op een rustig moment bijvoorbeeld als je naar een lekker muziekje ligt te luisteren, onder de douche staat of gewoon tijdens een autorit, er iets naar boven komt wat misschien wel heel simpel is maar tegelijkertijd ook zo helder en duidelijk is dat je gewoon weet dat het klopt. Probeer het maar eens. Ik wens je veel geluk!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu